Exposities

Meerssen--Bertha Waelen-Douven

Van Donderdag, 1. Maart 2018
Tot Zondag, 8. April 2018
 

De op Raar, in Meerssen, wonende schilderes Bertha Waelen-Douven werd in 1936 geboren te Mechelen. Ze is van jongs af aan creatief bezig. Van haar vader leerde ze paarden tekenen, die naast koeien en Geullandschappen, nog steeds een geliefd onderwerp zijn. Rond haar twintigste won zij meerdere prijzen op exposities met wandkleden. Een en ander werd door haar ouders aangemoedigd, wat toentertijd niet vanzelfsprekend was. Toen zij trouwde verhuisde ze naar Meerssen. Door de drukte van het gezin en een boerenbedrijf werd schilderen op een laag pitje gezet.

25 jaar geleden pakte ze echter de draad weer op. Ze volgde cursussen en workshops bij diverse kunstenaars, waar zij haar natuurlijk kleurgevoel verfijnde en een eigen stijl ontwikkelde. Zij beschikt over een zeer breed oeuvre van figuratief tot abstract. Het is kunst met een eigen handschrift. Schilderen is voor haar uiting geven aan gevoelens van liefde voor en verbondenheid met natuur en landschap in haar leefomgeving. Het zien ontstaan, het zoeken naar harmonie en het zien groeien van het werk is steeds weer een belevenis en puur schildersplezier.

Zij heeft al vaker geëxposeerd en nu kunt u haar nieuwste werken bezichtigen in het Erfgoedhuis te Meerssen vanaf 28 februari tot en met 8 april.

Het Erfgoedhuis is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur, op donderdag van 9.00-tot 20.00 uur en op zondag van 14.00-16.00 uur.

 
Locatie : Erfgoedhuis
Markt 50
Meerssen
Limburg
6231LS
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.