Exposities

Voerendaal--expositie Wim Albrink

Van Dinsdag, 14. November 2017 -  10:00
Tot Zaterdag, 18. November 2017 - 17:00
 

Wim Albrink

 

De 53- jarige Heerlenaar Wim Albrink studeerde in 1998 af aan de Stadsacademie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Tijdens de masterclass van de Oostenrijkse kunstenaar Xenia Hausner, aan de Sommerakademie in Salzburg in 2004 beseft hij dat portretschilderen zijn roeping is. Naast werken in opdracht schildert hij markante persoonlijkheden die kenmerkend zijn voor Heerlen en Parkstad. Op deze manier probeert hij zijn geboortestad mede de identiteit te geven die het zo zoekt. "Wim gebruikt de kunst als medium om te vertellen over de mensen, die hij in het portret weergeeft. Daarbij schildert hij hun ziel, verweven met de desbetreffende geschiedenis van het model en onthult zo doende hun lot. Hij toont op deze manier waarheden, die zijn modellen zelf soms slechts vermoed hebben. Wat verborgen is, wordt zichtbaar en voelbaar gemaakt. Facetten van een persoonlijkheid, komen zo aan het licht."

Zoals ook in zijn dagelijkse leven als docent bij Hee-art (Heerlen) en aan de Vrije Akademie ZOM (Kerkrade), beschrijft hij de onderwerpen en omstandigheden op zijn eigen impulsieve, passionele met humor doorweven manier. Steeds met ontdekkingsgeest, nieuwsgier, bereid tot verwondering over zijn onderwerp en over zichzelf, ontstaan de werken onbeperkt en krachtig. Daarbij brengt hij zelf zijn gehele denken, kunnen en persoonlijkheid mee in het ontstaansproces. Zijn schilderstijl is, zoals hijzelf, zeer snel en direct. Niets verhullend zet hij zijn onderwerpen op het doek. Daarbij – zoals ook op andere gebieden – is de persoonlijke vrijheid belangrijk voor hem. De toeschouwer van zijn werk dient een zweem van de afgebeelde mens waar te nemen en kan vermoeden, hoe deze persoon zichzelf waargenomen en vermoed heeft. Leraar te zijn, schilderen te kunnen is voor Wim een roeping.

Wim Albrink zegt: "De mens is voor mij een reis. Ieder lichaamsdeel moet afgetast worden. Daarbij komt nog de individuele mimiek en gestiek, die als verkeersborden naar het doel der gehele 'verbeelding' leiden." - Sandra Groschke.

 Kijk voor informatie over de kunstenaar op zijn website: www.wimalbrink.nl 

De expositie is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-18.00 uur en op zaterdag van 10.00-17.00 uur.

 
Locatie : Eurlings Interieurs
Valkenburgerweg 43
Voerendaal
6367 GT

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.