Exposities

Valkenburg--Museum: Kunstkring Henri Jonas

Van Zondag, 14. Januari 2018
Tot Zondag, 4. Maart 2018
 
Expositie Kunstkring Henri Jonas
 
Van 14 januari tot en met 4 maart 2018 vindt in Museum Land van Valkenburg een tentoonstelling plaats met werken van alle leden van Kunstkring Henri Jonas. De titel van de tentoonstelling is 'Beweging'. Met verschillende technieken wordt dit thema uitgebeeld, zoals op doek en papier, in fotografie en met keramiek-, brons- en papierobjecten.
 
 
Deelnemers aan de tentoonstelling zijn: Marij v. Aken, Henk van den Biggelaar, Jef Boosten, Maria Brouwers, Marianne Bruijstens, Marlies Gerrichhauzen, Ton Hermes, Hélène Hoenjet, Lily Kickken, Sjef Kieboom, Maria Lechanteur, Ton Luijten, Fieny Pesch, Lou Pluijmen, Elly v.d. Sanden, Irene Simonis, Jean Spronck, Wiel Sijstermans, Aty Stoffels, Gré Tabbers, Hilly van Veen, Henny Vermeiren, Marjan Vleugels, Peter Werres en Jozé Zurstraßen.
 
 
De Valkenburgse kunstkring Henri Jonas werd opgericht in april 1950 door onder anderen Jos Frissen, George Kwakkernaat en Lei Molin. De naam werd ontleend aan de Maastrichtse kunstenaar Henri Jonas. Zij bezochten het intact gebleven atelier van Henri Jonas, die overleden was in 1944, en vernoemden de kunstkring naar hem.
 
Exposities
De eerste expositie vond in 1950 plaats in Villa Alpha in Valkenburg, gevolgd door tentoonstellingen in Roermond, Heythuysen, Purmerend en Venlo. Rond 1970 gingen echter steeds meer leden hun eigen weg. Daardoor leidde de kunstkring steeds meer een sluimerend bestaan.
 
In 1989 heeft het voormalige lid Ton Luijten de kunstkring nieuw leven ingeblazen.
Vijfentwintig nieuwe en enthousiaste leden meldden zich en presenteerden zich in 1991 in Museum Land van Valkenburg, dat toen nog ‘streekmuseum’ heette. Hieruit is de traditie ontstaan dat de Kunstkring in het museum op gezette tijden de diverse werken toont in verschillende stijlen. Ook de kunstmarkt in het centrum van Valkenburg kwam weer op de agenda en vindt vanaf 1989 jaarlijks plaats.
 
Sinds juni 2011 heeft de Kunstkring een vaste tentoonstellingsruimte boven de Openbare Bibliotheek Valkenburg. Er vindt elke drie maanden een wisseling plaats met werken van enkele leden van de Kunstkring.
 
 
Di – Vr: 11.00 -17.00 uur
Za – Zo: 13.00 – 17.00 uur
 
Kunstkring Henri Jonas
www.kunstkringhenrijonas.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-25054590
 
 
 
 
Locatie : Museum Valkenburg
Grote Straat 31
Valkenburg
Limburg
6301 CW
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.