Exposities

Valkenburg--najaarsexpositie

Vrijdag, 1. December 2017
 

Najaarsexpositie

 
 

De kunst van Maria Verstappen, (autodidact) zit vol beweging en intensiteit. Haar schilderijen geven haarzelf als ook de kijker een gevoel van vrijheid. Het is een ontzagwekkende kracht, zoekend naar een materiële vorm. Haar schilderijen zijn als een woeste zee en een stille lucht of een mysterieuze transformatie http://www.mariaverstappen.nl 

Jan van den Bragt, gespecialiseerd in het smeden en ontwerpen van trouwringen, omdat hij graag sieraden maakt met een persoonlijk tintje. Zo kwam hij als een van de eersten met de trouwring met elkaars vingerafdruk. Hij graveert de vingerafdruk heel nauwkeurig en diep in het goud. Elke trouwring is werkelijk uniek. Vooral als het een eigen ontwerp m.b.t. trouwringen betreft. Ook de trouwring met een boeiende structuur komt van zijn hand; omdat ze stuk voor stuk met de hand gesmeed worden zijn ze werkelijk uniek.

Harry Schroen ontwierp etalage en decoratiemateriaal en liet ze vervolgens fabriceren in eigen bedrijven. Harry Schroen ontving in 1985 de nationale exportprijs. Bij hem moet alles eenvoudig en herkenbaar zijn. Hij neemt de tijd voor zijn werken: hij maakt er altijd maar één. En hij maakt niets na, elk item is uniek. Opdrachten krijg ik genoeg, maar ik wil mijn eigen weg gaan en zeker geen productiebedrijf zijn.

De keramisch organische vormen van Frans Thevis zijn voortgekomen uit geabstraheerde letters en leestekens. De afwerking is meestal een monochrome sinterengobe. Door steeds op zoek te zijn naar structuren en applicaties is het werk gevarieerd maal wel goed herkenbaar.

Al deze werken zijn te zien op zaterdag 2 december & zondag 3 december van 13.00-17.00 uur. De opening vindt plaats op vrijdag 1 december van 19.00-22.00 uur.

 
Locatie : Galerie Villa Diana (Copy)
Broekhem 93
Valkenburg
6301 HE

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.