Exposities

Valkenburg--Museum: 'Licht schept schaduw' Roger Braun

Van Zondag, 7. Januari 2018
Tot Zondag, 18. Maart 2018
 
638423496850_HeimweeNaarOz.jpg

Roger Braun

'Licht schept schaduw'

Opening: 7 januari 15.00 uur
Bovenzaal 

Roger Braun (1972) groeide op in het voormalig mijnwerkersdorpje Eygelshoven waar zijn familie drie generaties lang werkzaam is geweest in de mijnbouw. Deze achtergrond is nog steeds zichtbaar in zijn schilderijen. De grondslag voor de industrieel getinte werken ligt enerzijds bij het utopische en anderzijds bij het dystopische karakter van de industriële en technologische vooruitgang. Met name de rol die de mens hier zelf in speelt. 
Roger volgde zijn opleiding aan de Hogeschool Katholieke Leergangen in Sittard waar hij in 1997 zijn diploma Illustratieve vormgeving behaalde. Na zijn afstuderen onderwierp hij zichzelf aan een intensieve zelfstudie in de technieken en het materiaalgebruik van de oude meesters. Zijn schilderijen vertonen een sterke clair-obscur werking. 'Lux Umbram Creat': Licht schept schaduw. In de ruimste zin van het woord vormt deze uitspraak een rode lijn door het gehele oeuvre van Roger Braun. Licht en schaduw vormen de belangrijkste uitgangspunten om tot een boeiend geheel te komen.Roger schildert op een hedendaags realistische wijze, maar geeft daarbij niet de visuele werkelijkheid weer. Het gaat in zijn kunst vooral om de beleving van schoonheid en interpretatie van het beeld. Zijn fascinatie voor industrie en de mens blijft hierbij een terugkerende inspiratiebron. Daarnaast prikkelt hij de interpretatie van de toeschouwer door verschillende beeldelementen te combineren. Deze elementen neigen tot het vertellen van een verhaal of het stellen van een filosofische vraag. Het is aan de beschouwer om de werken vrij te interpreteren, maar het visuele genot staat hierbij voorop!

De expositie wordt geopend op zondag 7 januari 2018 om 15.00 uur in de bovenzaal van het museum, en ingeleid door Koen Nieuwendijk, eigenaar van galerie Lieve Hemel in Amsterdam. 

Openingstijden (Maandag gesloten)
Di – Vr: 11.00 -17.00 uur
Za – Zo: 13.00 – 17.00 uur

1e kerstdag, nieuwjaarsdag, carnaval, 
en 1e paasdag  gesloten.

2e kerstdag, 2e paasdag; hemelvaartsdag en
1 ste en 2e pinksterdag geopend van: 13.00u.-17.00 u.
Oudejaarsdag geopend van: 13.00u tot 16.00u.


Entree
€ 6,00 p.p. (incl.gratis kopje koffie)
Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis
Groepstarief (min.15 personen) € 4,50 p.p.
Schoolgroep: € 25,00 (inclusief rondleiding)
Schoolgroep Valkenburg a/d Geul: gratis
Rondleiding (maximaal 25 personen): € 25,00

www.museumlandvanvalkenburg.nl

 
Locatie : Museum Valkenburg
Grotestraat 31 Centrum
Valkenburg aan de Geul

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.