Exposities

Valkenburg--Kunst boven de Bieb

Van Maandag, 20. November 2017
Tot Zaterdag, 25. November 2017
 

Tot en met 26 januari 2018 exposeren in de bibliotheek aan de Burgemeester Henssingel in Valkenburg weer enkele Valkenburgse schilders.

Jean Spronck
Het werk van Jean Spronck heeft een decoratief karakter, met een knipoog naar het impressionisme. Het landschap is zijn inspiratiebron, dat hij met snelle schetsen en sfeerbeelden met pastel- of olieverf vastlegt. Compositie, vlakverdeling en kleur spelen de hoofdrol. Details zijn niet belangrijk, het gaat om het geheel.

José Zurstraszen
Is al 25 jaar lid van Kunstkring Henri Jonas in Valkenburg. Zij is begonnen bij Appie Drielsma met keramiek en brons.Sinds 1985 heeft zij zich intensief in het schilderen ontwikkeld, met de ons omringende onvoorspelbare natuur als inspiratie. De kosmos in al zijn verscheidenheid. Muziek en mensen inspireren haar eveneens. Daarom is de expositie gewijd aan muzikant/artiest Herman Brood.

Peter Werres

Schildert diverse landschappen en karakteristieke steden met hun aparte architectuur. Venetië en Parijs zijn z’n lievelingssteden, maar ook de kuststreek van Zuid-Europa is, vanwege het licht en de zon, een geliefd onderwerp. Zijn schilderijen zijn vaag realistisch met een hang naar impressionisme. Hij schildert voornamelijk op linnen met olieverf.

maandag en vrijdag 14.00-18.00 uur
woensdag 10.00-18.00 uur 
donderdag 14.00-20.00 uur
zaterdag 11.00-14.00 uur.

http://www.kunstkringhenrijonas.nl

 
 

 

 
Locatie : Bibliotheek
Berkelplein 99
Valkenburg

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.